Події

Чергове призначення міністра за принципом політичної доцільності... А як же фаховість?

28.02.2014
джерело: Сайт Національного екологічного центру України

З повідомлення на офіційному веб-порталі Мінприроди довідуємося, що Андрій Володимирович Мохник за фахом є інженером-будівельником та юристом. Дивним виглядає також повідомлення про те, що до 27 лютого 2014 року він одночасно був Народним депутатом України (від ВО "Свобода") та депутатом Київської обласної ради...

Що ж до будь-якого досвіду у справі охорони довкілля, то його новопризначений міністр не має. Втім, як і його численні попередники на цій посаді.

Через це група експертів, що представляють НЕЦУ, Всесвітній фонд природи та ЕПЛ, вкотре наголошує на необхідності врахування фахових критеріїв при призначенні вищих посадовців Мінприроди.

Критерії та вимоги до кандидатур на посаду міністра та керівного складу Міністерства екології та природних ресурсів України

В умовах глибокої політичної та економічної кризи в країні, рада експертів пропонує підкорити усі критерії відбору керівного складу Міністерства екології та природних ресурсів України завданням фахового та відповідального супроводу втілення завдань Угоди України про асоціацію з Європейським Союзом та інших провідних міжнародних зобов’язань країни, за постійного і повноцінного супроводу громадськими силами.

На виконання цієї мети, оновленим керівним складом міністерства має бути в стислі терміни прийнята програма структурних реформ галузі – в кадровому та інституційних аспектах, що дозволить докорінно змінити протиріччя між застарілою національною і сучасною світовою практикою, та уникнути наявних в поточний час чинників корупційних порушень.

Автори проекту – Ярослав Мовчан, Богдан Проць, Олена Кравченко, Олексій Василюк.

Повний текст документу

Поширити інформацію