Події

Перша у національному природному парку «Дністровський каньйон» наукова конференція

13.09.2014

11 – 12 вересня у Заліщиках проходила Міжнародна науково-практична конференція «Наукові засади природоохоронного менеджменту екосистем каньйонового Придністров’я», організована національним природним парком «Дністровський каньйон».

Основною метою конференції було обговорення концептуальних питань та вироблення практичних рекомендацій щодо збереження унікальних екосистем Середнього Дністра в умовах створення у регіоні національних природних парків (НПП).

У конференції взяли участь представники Мінекології, Департаменту екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА, Інституту екології Карпат НАНУ, Ягелонського університету (Краків), Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого та ін.

З доповіддю про історичні передумови створення національного природного парку „Дністровський каньйон", стан природно-заповідного фонду Тернопілля виступив начальник відділу розвитку екомережі, природно-заповідного фонду, екологічного моніторингу і зв’язків з громадськістю Департаменту екології Ігор П’ятківський.

У своєму виступі він висвітлив історію створення НПП «Дністровський каньйон», відзначив визначну роль у цьому процесі Миколи Чайковського, працівників Держуправління екології та природних ресурсів у Тернопільській області, науковців та громадського природоохоронного руху.

У цьому контексті було згадано і про ініціативи ЕГО «Зелений Світ» у виникненні та діяльності Всеукраїнської громадянської кампанії «Дністровська екологічна хвиля», котра врешті-решт досягла поставленої мети – прийняття у 2009 році Указу Президента про створення НПП «Дністровський каньйон».

ЕГО «Зелений Світ» до конференції було підготовано дослідження "До питання про історію природничих досліджень та природно-заповідної справи на Західному Поділлі"

 

 

 

 

 

Поширити інформацію