Події / Події організації

Паркові Героїв Небесної Сотні у нашому місті – БУТИ!

03.03.2015

27 лютого у Чортківській районній раді відбувся круглий стіл, на якому йшлося про плани увічнення у нашому краї пам’яті героїв Революції Гідності та воїнів-земляків, котрі загинули на Донбасі.

Круглий стіл зібрав представників усіх зацікавлених сторін: громадських організацій та політичних партій, місцевих органів влади, закладів освіти та культури, депутатів рад різного рівня, журналістів, підприємців.

Впродовж минулого року активістами громадських організацій було запропоновано кілька ініціатив увічнення пам’яті героїв, котрі віддали своє життя заради вільного майбутнього України. Втім жодного з цих задумів поки що не реалізовано. Тимчасом час спливає і дедалі більше людей задається питанням: «Невже ми так швидко забули їх ?! Чому нічого не робимо ?!»…

Найактивнішу дискусію на круглому столі викликало питання про створення Парку Героїв Небесної Сотні. Де йому бути і яким бути?

Учасники погодилися з тим що необхідно зробити конкретні кроки вже ближчим часом: у березні - квітні. Йдеться про плани, котрі не вимагатимуть жодних видатків з місцевих бюджетів. Які можна реалізувати силами і коштом людей доброї волі. Від влади потрібне одне єдине – рішення про виділення земельної ділянки, яка відповідає меті.

Створення парку на цій території та саме така його назва передбачені проектом «Комплексної зеленої зони міста Чорткова», що розроблений на замовлення міської ради конструкторським бюро Національного лісотехнічного університету України. Питання про створення тут парку не раз порушувалося мешканцями цього мікрорайону, що підтверджено багатьма письмовими колективними зверненнями. Він у майбутньому міг би стати місцем культурного дозвілля для мешканців цілого міста, але перш за все вулиць Володимира Великого, Маковея, Січинського, Ягільницької, Золотарка ... Тут вже зараз проживає біля 10 тисяч мешканців, триває активне житлове будівництво, але досі немає жодного парку.

Тож зібранням було запропоновано винести питання про відведення земельної ділянки під «Парк Героїв Небесної Сотні» на найближчу сесію міської ради.

Відповідне звернення ініціативної групи, адресоване місцевим органам влади, наразі підписали:

Юхим Макотерський, депутат Чортківської міської ради, Почесний громадянин м. Чорткова;

Володимир Мармус, політичний в’язень радянського режиму;

Олександр Стадник, депутат Тернопільської обласної ради;

Любомир Білик, депутат Чортківської міської ради, директор Чортківського державного медичного коледжу;

Роман Пахолок, директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Барвінського;

Тетяна Яблонь, депутат Чортківської районної ради, представник Народного Руху України;

Володимир Погорецький, представник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану;

Сергій Гусак, представник районної організації «Правого Сектору».

Олександр Степаненко, представник ЕГО «Зелений Світ».

 

Збір підписів триває…

Поширити інформацію