Події / Події організації

"Зелений Світ" - Держлісагентству: "Виконайте вимоги Указу Президента про створення національного парку "Дністровський каньйон"!

25.06.2015
автор: Олександр Степаненко ЕГО “Зелений Світ»

ЕГО "Зелений Світ" адресував чергове звернення до Державного агентства лісових ресурсів України з пропозицією негайно виконати вимоги Указу Президента України про передачу Національному природному парку «Дністровський каньйон» земель державного лісового фонду.

Як відомо усі пять років свого існування національний парк залишається "безземельним" через те, що керівники державних підприємств «Бучацьке лісове господарство» та «Чортківське лісове господарство» відмовляються передати йому ділянки державного лісового фонду.

Це виглядає як парадокс: є ДЕРЖАВА, президент якої пять років тому наказав одній ДЕРЖАВНІЙ установі передати право постійного користування ДЕРЖАВНИМИ землями іншій ДЕРЖАВНІЙ установі. І впродовж пяти років державні мужі не виконують цього.

Можна стверджувати, що такі дії вертикалі управління лісовою галуззю – це прояв бездіяльності, або й навмисного саботування розвитку природно-заповідної справи, визначеного законами України, Указами Президента, міжнародними зобов’язаннями нашої держави.

Тож ЕГО "Зелений Світ" просить нового Голову Державного агентства лісових ресурсів дати відповідні доручення з тим, щоб:
1. У стислий термін було нарешті виконано положення указів Президента України та розпоряджень Уряду щодо передачі НПП „Дністровський каньйон” 2429,40 га земель державного лісового фонду, що перебувають у користуванні ДП «Бучацьке лісове господарство» та відповідно - 1706,70 га ДП «Чортківське лісове господарство».

2. Було доручено керівникам ДП «Бучацьке лісове господарство» та ДП «Чортківське лісове господарство» повторно розглянути усі подані до нього матеріали до проекту розширення території національного природного парку «Дністровський каньйон» відповідно до наукового обґрунтування, та сформулювати власні пропозиції на виконання п. 2.1. Указу Президента України від 03 лютого 2010 року №96/2010

З повним текстом звернення можна ознайомитися за цим посиланням.

Поширити інформацію