Події / Події організації

Осінній сезон документального кіно у «Клубі на Зеленій» відкрито !

09.10.2015
автор: Олександр Степаненко

Минулого року основу учасників клубу Docudays UA при бібліотеці на вулиці Зеленій складали випускники гімназії та гуманітарно-педагогічного коледжу. Сьогодні вони вже навчаються і працюють у інших містах…

Впродовж літніх канікул клуб намагався популяризувати документальне гуманістичне кіно у на тимчасовому майданчику - у бучацькому «Арт-дворі».

У вересні – в пошуках нової зацікавленої аудиторії - провели кілька анонсуючих показів документальних стрічок у навчальних закладах Чорткова, анонсувавши на них «відкриття осіннього сезону 8 жовтня».

Отже, 8 жовтня осінній сезон документального кіно у клубі на Зеленій було нарешті відкрито. Глядачами цього разу стали студенти медичного та гуманітарно-педагогічного коледжів, старшокласники шкіл міста.

На першій зустрічі дивилися і обговорювали цикл українських кінодокументалістів «Поза Євро». Подарували бібліотеці добірку книжок гуманістичного змісту. Погодилися із тим, що наступні зустрічі у кіноклубі відбуватимуться кожного другого четверга.

З’ясувалося, що у гуманітарно-педагогічному коледжі визріла ініціатива заснування власного клубу документального кіно. Найбільш цікавою вона виявилася для студентів та викладачів відділення соціальної педагогіки. Відтак маємо надію, що невдовзі народиться ще один кіноклуб Docudays UA.

Слідкуйте за новинами на сторінці "Кіноклуб на вулиці Зеленій" на Facebook.

Щасти!

Поширити інформацію