Події / Події організації

Листування органів влади щодо шляхів вирішення проблем НПП «Гуцульщина» триває ...

24.08.2016
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Нарешті отримано відповідь Мінприроди на звернення ЕГО «Зелений Світ» щодо системних проблем у становленні національного природного парку «Гуцульщина» та усунення перешкод його діяльності.

За оцінкою ЕГО «Зелений Світ» однією з основних об’єктивних причин постійного підтримання конфліктної ситуації довкола НПП «Гуцульщина» є неврегульованість питання про право постійного користування землями та надто велика частка території, що включена до складу парку без вилучення у інших землекористувачів - більше 76%.

ЕГО «Зелений Світ» пропонувалося Мінприроди: порушити перед Кабінетом міністрів України та Державним Агентством лісових ресурсів України питання про включення в постійне користування НПП «Гуцульщина» усієї території ДП «Кутське лісове господарство» з одночасною ліквідацією останнього; а також - вжити дієвих заходів для захисту прав та інтересів НПП «Гуцульщина» щодо якнайскорішого отримання правовстановлюючих документів на землю.

Наразі мусимо втішатися тим, що міністерство "підтримує прагнення ЕГО «Зелений світ» щодо забезпечення належного функціонування НПП «Гуцульщина».

А також сподіватися на розуміння Урядом важливості якнайскорішого розвязання проблем, що виникли на шляху повноцінного становлення цього НПП, який охороняє безцінну природну та історико-культурну спадщину гуцульського краю.

Як засвідчує у своєму листі Мінприроди, ним ще у минулому році було направлено звернення до Кабінету Міністрів України з проханням доручити Мінагрополітики та Держлісагентству припинити державне фінансування, оптимізувати чисельність та ліквідувати державні лісогосподарські підприємства (їхні підрозділи), землі яких в установленому порядку оголошені територіями та об‘єктами природно-заповідного фонду з вилученням, та надати їх установам природно-заповідного фонду відповідно до Указів Президента України про створення установ природно-заповідного фонду.

В тому числі, у зверненні міністерства було зазначено «Кутське лісове господарство», яке є постійним користувачем значної частини територій НПП «Гуцульщина».

З текстом отриманої нами відповіді Мінприроди можна ознайомитися тут.

 

Фото ЕГО "Зелений Світ"

Поширити інформацію