Події / Події організації

Docudays UA на Тернопіллі: “Ми вже приїхали! Зустрічайте у Заліщиках!»

15.10.2017
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

17 жовтня у Заліщиках відкриється 14-й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA!

Свято мандрівного фестивалю, як звикле, розпочинається із знайомства нових волонтерів, з розклеювання афіш на вулицях міста, у якому відкриватиметься фестиваль, з узгодження його програми та підготовки маленьких сюрпризів.

Мандрівний Docudays UA переживає вже свій 14-й сезон. Сьогодні він – найбільший в Україні фестиваль документального кіно, і єдиний наразі фестиваль фільмів про права людини. Фестиваль проходить щороку впродовж останнього тижня березня - у Києві. А восени - пускається у мандри усіма краями України.

Місія фестивалю Docudays UA - сприяти підвищенню рівня українського документального кіно, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, вихованню поваги до людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни.

У цьому фестивальному сезоні географія мандрів Docudays UA Тернопіллям охопить простір «від Збруча до Стрипи»: Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Теребовлянський та Чортківський райони. Вхід на всі заходи в рамках фестивалю – вільний.

Цього року у власному багажі мандрівний фестиваль привезе біля 20 документальних стрічок українських та іноземних авторів, у тому числі ті, що отримали відзнаки на Docudays UA та інших міжнародних фестивалях документального кіно.

Фільм-відкриття цьогорічного мандрівного фестивалю «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова» / The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov ; режисер Аскольд Куров. Виробництво: Естонія, Польша, Чехія / 2017 70 хв. Фільм номіновано на міжнародну премію «Silver Eye-2017», якою відзначається кращий документальний фільм Східної і Центральної Європи.

Тож чекаємо Вас 17 жовтня о 15-й годині у читальній залі Заліщицької центральної районної бібліотеки (вул. С. Бандери, 66)

У програмі цього дня:
* відкриття мандрівного фестивалю;
* перегляд та обговорення фільму;
* флешмоб у підтримку українського режисера Олега Сенцова, засудженого у Росіїдо 20 років у тюрмах суворого режиму за сфабрикованими ФСБ звинуваченнями;

Зважаючи на те, що змістовним акцентом цьогорічного фестивалю Docudays UA стала тема охорони довкілля та дотримання екологічних прав, у день відкриття фестивалю у Заліщицькій бібліотеці буде також представлено репринтне видання – книгу академіка Дмитра Яворницького «Дніпрові пороги». У ній розповідається про те, яку безцінну природну та історико-культурну спадщину Запорізького краю було втрачено у роки бездумної сталінської індустріалізації.

З короткими анонсами фільмів фестивалю можна ознайомитися на сторінці Docudays UA в Інтернеті http://traveling.docudays.org.ua/.

З його програмою - на сторінці у мережі Facebook: https://www.facebook.com/Мандри Docudays UA Тернопіллям

Офіційний представник фестивалю у Тернопільській області - ЕГО «Зелений Світ»

http://greenworld.in.ua
gr.world@gmail.com

 

Поширити інформацію