Події / Події в Україні

Краще пізно, аніж ніколи – хоч і без зайвих ілюзій…

15.12.2011
Приємна новина: 12 грудня Мінприроди на виконання президентського Указу від 3 лютого 2010 року «Про створення національного природного парку «Дністровський каньйон» видало власний наказ про його створення та затвердило положення про Парк.

Нагадаймо, що Указом передбачалося впродовж 2010 – 11 років утворити адміністрацію національного парку (НПП), затвердити положення про нього, вирішити питання щодо вилучення і надання йому у постійне користування 7189 гектарів земель, розробити проект землеустрою, встановити меж території парку та отримати державний акт на право постійного користування землею…

І все ж приємно, що процес створення Парку починається, хоч і з великим запізненням.

Щоправда нез’ясованим залишається питання про управління заповідними територіями регіонального ландшафтного парку «Дністровський каньйон» - адже більшу частину їх не включено до НПП. Абсолютну більшість інших наших пропозицій до проекту Положення про НПП також не враховано міністерством.

Та все ж втішаємося тим, що Парк підпорядкований саме Мінприроди, а не лісовому відомству, з яким співпрацювати було б ще складніше. Що справа створення у нашому краї іншого НПП - «Кременецькі Гори» - також зрушилася з точки замерзання.

І сподіваємось, що пан Азаров знайде у держбюджеті-2012 трохи «грошів» на фінансування новостворених парків…

Звісно ж, від душі дякуємо усім нашим друзям та однодумцям, котрі з року в рік наближували цей момент! Насамперед учасникам всеукраїнської кампанії “Дністровська екологічна хвиля”: науковцям, краєзнавцям, журналістам, натуралістам, організаторам активного та екологічно дружнього туризму ! Переконані, що спільних справ у нас не бракуватиме й після створення адміністрації Парку.

А наразі з повним текстом міністерського наказу можна ознайомитися отут http://www.menr.gov.ua/content/article/9868

Олександр Степаненко
Поширити інформацію